Упутство за судије млађих категорија

УПУТСТВО ЗА СУДИЈЕ ДЕЛЕГИРАНЕ НА УТАКМИЦЕ ЛИГА МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА ГРАДА НОВОГ САДА

ВАЖНООбавештавамо све судије са листа Новосадске лиге и Градске лиге и судије почетнике да се приликом обављања дужности на утакмицама лига млађих категорија под окриљем Фудбалског савеза Града Новог Сада обавезно морају придржавати следећих упутстава:

Спреченост ангажовања: Судије су дужне да поштују процедуру пријаве спречености ангажовања, искључиво слањем обавештења на мејл адресу комесара за суђење млађих категорија Александрa Шовљанског која гласи: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Крајњи рок за пријем обавештења о спречености послатих мејлом је среда до 20:00 часова, а обавештења примљена након овог термина и обавештења о спречености послата смс поруком или телефонским позивом неће бити узимана у обзир. Обавештење о спречености мора да садржи: (1) презиме и име судије који пријављује спреченост, (2) период у коме је судија спречен да суди - оба дана викенда, један дан викенда (навести суботу или недељу), одређени део дана током викенда (навести тачан временски период).

Замена утакмица: Судије могу међусобно вршити замену утакмица на које су делегерани, али уз обавезно консултовање са секретаром КУС-а Војиславом Кесићем, коме предлог за замену утакмице треба послати смс поруком на број телефона 064/274-99-44 и то најкасније петком до 15:00 часова.

Контакт са комесарима: Судије не могу да се јављају комесарима за суђење и такмичење млађих категорија и секретару КУС-а на дан одигравања утакмице у вези са питањима која су везана за одигравање утакмице, односно са питањима која су разматрана на пленарним састанцима. Судије на дан одигравања утакмице могу да зову комесара за такмичење млађих категорија Владимира Спасојевића искључиво у случају када се на утакмици не појаве један или оба клуба и у случају када нису исплаћени. Судије на дан одигравања утакмице могу да зову комесара за суђење млађих категотија Александра Шовљанског искључиво у случају када дође до физичког напада на судију.

Долазак на утакмицу: Судије су дужне да се појаве у месту и на терену за одигравање утакмице најкасније 45 минута пре термина заказаног за почетак утакмице. Изузетно, када се утакмица игра у месту које није довољно често покривено јавним превозом и када судија за долазак на утакмицу користи јавни превоз, судија се у месту и на терену за одигравање утакмице мора појавити најкасније 30 минута пре термина заказаног за почетак утакмице. Уколико судија на утакмицу дође касније од предвиђених рокова, а клуб пријави кашњење, судија који је каснио неће бити делегиран у наредном периоду.

Упутство за доставу документације: Судије нису у обавези да смс поруком јављају резултате одиграних утакмица млађих категорија комесару за такмичење. Судије које су обављале дужност на утакмицама млађих категорија дужне су да понедељком, најкасније до 13:00 часова, стручној служби Фудбалског савеза Града Новог Сада (Париске комуне 38, Нови Сад) доставе записнике са одиграних утакмица и уплатницу са потврђеном уплатом таксе за утакмице млађих категорија.

Упутство за уплату таксе: Такса износи 20% накнаде за вршење дужности судије на утакмици млађих категорија (чија висина зависи од категорије) и судије су дужне да је уплате на текући рачун Фудбалског савеза Града Новог Сада број 160-925321-59 са назнаком "такса за обављање дужности судије на утакмици млађих категорија". Уколико судија обавља дужност на више утакмица млађих категорија, дозвољено је да сабере износе такси за све утакмице и изврши уплату путем једне уплатнице. Строго је забрањено "спајање" такси за утакмице сениора и млађих категорија и њихово уплаћивање путем исте уплатнице на исти текући рачун (рачуни за уплату ове две врсте такси се разликују!).

Важно: Судије које се не буду стриктно и у потпуности придржавале ових инструкција и упутстава неће бити делегиране у наредном периоду.

Објављивање делегирања: Делегирање судија за утакмице у оквиру лига млађих категорија Фудбалског савеза Града Новог Сада биће објављивано петком до 12:00 часова искључиво на сајту Фудбалског савеза Града Новог Сада.

Незванични резултати

Локација

Претрага

Линкови

Донатори