Вести - архива

Јавна расправа о Нацрту Статута

Извршни одбор Фудбалског савеза Града Новог Сада је, на седници одржаној 28. јануара 2017. године, усвојио Нацрт Статута Фудбалског савеза Града Новог Сада и донео одлуку о упућивању овог акта на јавну расправу која ће трајати 30 (тридесет) дана, односно од 28. јануара 2017. године до 27. фебруара 2017. године. Доношење новог Статута Фудбалског савеза Града Новог Сада условљено је усклађивањем највишег правног акта нашег Савеза са Законом о спорту Републике Србије, Статутом Фудбалског савеза Србије и Статутом Фудбалског савеза Војводине. 

Евентуалне примедбе и сугестије на Нацрт Статута Фудбалског савеза Града Новог Сада могуће је доставити током рока у ком траје јавна расправа, а најкасније до понедељка, 27. фебруара 2017. године.

Нацрт Статута Фудбалског савеза Града Новог Сада који је упућен на јавну расправу доступан је на следећем линку:

Нацрт Статута Фудбалског савеза Града Новог Сада (погледај).

Судије - судијско вече

Традиционално судијско вече у организацији Струковне организације судија Фудбалског савеза Града Новог Сада биће одржано у четвртак, 08. децембра 2016. године, у ресторану "Аласка барка" на Рибарском острву у Новом Саду, са почетком у 18:00 часова.

Конзумација износи 2.000 динара по особи, а сви заинтересовани чланови струковне организације уплату треба да изврше на текући рачун Фудбалског савеза Града Новог Сада број 160-925321-59 уз назнаку "за судијско вече". Конзумацијом је обухваћена богата вечера, пиће у одговарајућим количинама, "жива" музика и, наравно, добро дружење и обавезно добро расположење.

Заинтересованим члановима струковне организације за све додатне информације на располагању стоје Александар Шовљански, чији број мобилног телефона гласи 060/56-48-700, и Војислав Кесићчији број мобилног телефона гласи 064/274-99-44.

Судије - пленарни састанак - важно!

 

Обавештавамо све судије са листа Новосадске лиге и Градске лиге да ће обавезни редовни пленарни састанак судија бити одржан у уторак, 22. новембра 2016. године, са почетком у 18:00 часова, у великој сали Техничке школе "Милева Марић Ајнштајн" у Новом Саду (Гагаринова 1). Судије које нису у могућности да присуствују овом састанку дужне су да о изостанку обавесте Милана Кракановића смс поруком на број телефона 060 / 6-111-200.

Тренери - семинар за "Ц" лиценцу

Обавештавамо спортску јавност, заинтересоване кандидате и све фудбалске тренере да ће предавање за тренере Националног "Ц" нивоа бити одржано у петак, 25. новембра 2016. године у Спортском центру "Вујадин Бошков" у Новом Саду, са почетком у 14:30 часова. 

Програм предавања и образац пријаве за Националну "Ц" лиценцу доступни су на следећим линковима:

Програм предавања за тренере Националног "Ц" нивоа (погледај),

Образац пријаве за националну "Ц" лиценцу - word (преузми),

Образац пријаве за националну "Ц" лиценцу - pdf (преузми).

Судије - камп перспективних судија у Тителу

 

Обавештавамо фудбалске судије и спортску јавност да ће камп перспективних судија "Тител 2016" бити одржан у понедељак и уторак, 14. и 15. новембра 2016. године, у Тителу.

Обавештење о одржавању кампа, укључујући план и програм кампа, доступно је на следећем линку:

Обавештење о одржавању кампа перспективних судија (преузми).

Зимска лига млађих категорија

 

"ЗИМСКА ЛИГА" ЗА МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ *

Фудбалски савез града Новог Сада почео је са припремама за "зимску лигу" млађих категорија, која ће бити организована у десет генерација, за играче следећих годишта: 1998/99. (омладинци), 2000/01. (кадети), 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008. и 2009.

Планирано је да такмичење почне 26. новембра 2016. године, односно да се заврши прве недеље марта 2017. године. Све утакмице у оквиру "зимске лиге" биће игране у  Малој и Великој сали Спортско-пословног центра „Војводина“ (СПЕНС) у Новом Саду.

Детаљније информације о "зимској лиги" млађих категорија налазе се на следећем линку:

Зимска лига млађих категорија 2016/2017 (погледај).

Судије - пленарни састанак - важно!

 

Обавештавамо све судије са листа Новосадске лиге и Градске лиге да ће обавезни редовни пленарни састанак судија бити одржан у уторак, 01. новембра 2016. године, са почетком у 18:00 часова, у великој сали Техничке школе "Милева Марић Ајнштајн" у Новом Саду (Гагаринова 1). Судије које нису у могућности да присуствују овом састанку дужне су да о изостанку обавесте Милана Кракановића смс поруком на број телефона 060 / 6-111-200.

Градска лига - конференција клубова

 

Обавештавамо клубове и спортску јавност да ће Конференција клубова Градске лиге бити одржана у петак, 28. октобра 2016. године, са почетком у 12:00 часова, у просторијама Фудбалског савеза Града Новог Сада (Париске комуне 38).

Судије - пленарни састанак - важно!

 

Обавештавамо све судије са листа Новосадске лиге и Градске лиге да ће обавезни редовни пленарни састанак судија бити одржан у уторак, 18. октобра 2016. године, са почетком у 18:00 часова, у великој сали Техничке школе "Милева Марић Ајнштајн" у Новом Саду (Гагаринова 1). Судије које нису у могућности да присуствују овом састанку дужне су да о изостанку обавесте Милана Кракановића смс поруком на број телефона 060 / 6-111-200.

Тренери - стручно предавање

Обавештавамо све тренере и спортску јавност да Струковна организације тренера Фудбалског савеза Војводине, у сарадњи са новосадским Факултетом спорта и физичког васпитања, организује стручно предавање, које ће бити одржано у петак, 14. октобра 2016. године, са почетком у 18:00 часова, у амфитеатру Факултета спорта и физичког васпитања (Ловђенска 16, Нови Сад).

Предавачи на овом скупу су ванредни професор на Катедри за колективне спортове Факултета спорта и физичког васпитања у Новом Саду проф. др Мирослав Смајић на тему „Праћење активности фудбалера у току игре“ и селектор омладинске репрезентације Србије (У-19) Милан Косановић на тему „Освајање титуле светског првака кроз призму техничко-тактичког, физичког и психолошког аспекта – пут до победе“.

Користимо ову прилику да позовемо све тренере, спортске раднике, студенте и остале заинтересоване да овом предавању присуствују у што већем броју.

Новосадска лига - конференција клубова

У петак, 07. октобра 2016. године, са почетком у 14:00 часова, у просторијама Фудбалског савеза Града Новог Сада (Париске комуне 38), одржана је Конференција клубова Новосадске лиге, у чијем раду је учествовало 13 представника клубова, од укупно 16 клубова који се такмиче у овом  рангу. Поред представника клубова, конференцији су присуствовали чланови Извршног одбора Фудбалског савеза Града Новог Сада, комесар за такмичење Новосадске лиге, комесар за суђење Новосадске лиге и стручна лица из стручне службе Фудбалског савеза Града Новог Сада.

Први део конференције посвећен је програмским активностима у вези са средствима која Град Нови Сад из Буџета Града, а посредством Градске управе за спорт и омладину, сваке године одобрава клубовима на основу годишњих програма. Тим поводом, вршилац дужности заменика начелника Градске управе за спорт и омладину др Огњен Крсмановић и Горан Вујановић, извршилац задужен за контролу и реализацију одобрених средстава, обратили су се представницима клубова и детаљно им изложили читаву процедуру подношења годишњих програма, одобравања средстава, начина коришћења и поступка правдања средстава.

У наставку конференције, извршена је анализа досадашњег тока такмичења у Новосадској лиги, а представници клубова су изразили задовољство и високом оценом оценили организацију и вођење лиге, суђење и начин на који службена лица обављају своју дужност, као и однос руководства Савеза и стручне службе према клубовима.

Куп - полуфинале - резултати

ПОЛУФИНАЛЕ КУПА ФСС НА ТЕРИТОРИЈИ ФСГ НОВИ САД

СРЕДА, 05. ОКТОБАР 2016. ГОДИНЕ, ПОЧЕТАК У 15:30 ЧАСОВА

Темерин:

СЛОГА

-

ЦЕМЕНТ

0

:

0 (4 : 3)

Нови Сад:

ИНДЕКС

-

БОРАЦ (Ш)

1

:

1 (5 : 6)

Финална утакмица Купа ФСС на територији Фудбалског савеза Града Новог Сада биће одиграна на пролеће.

Новосадска лига - конференција клубова

 

Обавештавамо клубове и спортску јавност да ће Конференција клубова Новосадске лиге бити одржана у петак, 07. октобра 2016. године, са почетком у 14:00 часова, у просторијама Фудбалског савеза Града Новог Сада (Париске комуне 38).

Сајам спорта - презентација будућег фудбалског центра Града Новог Сада

 

У оквиру међународног Сајма спорта - 49. ЛОРИСТ - Фудбалски савез Града Новог Сада ће на свом званичном штанду у хали 3 Новосадског сајма вршити промоцију (приказ) будућег фудбалског центра Града Новог Сада. У вези са тим, позивамо клубове чланове Фудбалског савеза Града Новог Сада, спортске раднике и све заинтересоване, да се на лицу места упознају са будућим фудбалским центром Града Новог Сада.

Отварање Сајма спорта биће одржано у петак, 30. септембра 2016. године, са почетком у 10.00 часова у хали 3 Новосадског сајма, а ова манифестације траје од 30. септембра до 02. октобра 2016. године, у термину од 10:00 до 19:00 часова.

Куп - полуфинале - парови

ПОЛУФИНАЛЕ КУПА ФСС НА ТЕРИТОРИЈИ ФСГ НОВИ САД

СРЕДА, 05. ОКТОБАР 2016. ГОДИНЕ, ПОЧЕТАК У 15:30 ЧАСОВА

Темерин:

СЛОГА

-

ЦЕМЕНТ

 

 

 

Нови Сад:

ИНДЕКС

-

БОРАЦ (Ш)

 

 

 

Финална утакмица Купа ФСС на територији Фудбалског савеза Града Новог Сада биће одиграна на пролеће.

Судије - СТОП семинар

 

Обавештавамо све судије са листа Новосадске лиге и Градске лиге да ће обавезни СТОП семинар бити одржан у уторак, 4. октобра 2016. године, са почетком у 13:30 часова, на стадиону "Карађорђе" у Новом Саду (Димитрија Туцовића 1). Судије су обавезне да на стадион дођу 30 минута пре времена одређеног за почетак семинара. Такође, судије су дужне да семинару приступе у прописној спортској опреми: бела мајица, црни шорц, беле чарапе и патике за трчање.

Тренери - семинар за "Ц" лиценцу

Обавештавамо спортску јавност, фудбалске тренере и заинтересоване кандидате да Фудбалски савез Војводине организује семинар за стицање националне "Ц" лиценце. Детаљније информације доступне су на следећем линку:

Обавештење о семинару за националну "Ц" лиценцу (погледај).

Куп - 5. коло - резултати

ПЕТО КОЛО КУПА ФСС НА ТЕРИТОРИЈИ ФСГ НОВИ САД

СРЕДА, 21. СЕПТЕМБАР 2016. ГОДИНЕ, ПОЧЕТАК У 16:00 ЧАСОВА

Беочин:

ЦЕМЕНТ

-

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

2

:

1

Чуруг:

ХАДУК

-

СЛОГА

1

:

3

Степановићево:

ОМЛАДИНАЦ

-

ИНДЕКС

1

:

4

ЧЕТВРТАК, 22. СЕПТЕМБАР 2016. ГОДИНЕ, ПОЧЕТАК У 16:00 ЧАСОВА

Шајкаш:

БОРАЦ (Ш)

-

БОРАЦ (НС)

9

:

1

ПОЛУФИНАЛЕ КУПА ФСС НА ТЕРИТОРИЈИ ФСГ НОВИ САД

СРЕДА, 05. ОКТОБАР 20162016. ГОДИНЕ, ПОЧЕТАК У 15:30 ЧАСОВА

 

СЛОГА

-

ЦЕМЕНТ

 

 

 

СРЕДА, 05. ОКТОБАР 20162016. ГОДИНЕ, ПОЧЕТАК У 15:30 ЧАСОВА

 

ИНДЕКС

-

БОРАЦ (Ш)

 

 

 

Места одигравања утакмица полуфинала Купа ФСС на територији ФСГ Нови Сад биће одређена најкасније у понедељак, 26. септембра 2016. године.

Финална утакмица Купа ФСС на територији Фудбалског савеза Града Новог Сада биће одиграна на пролеће.

Куп - 5. коло - парови

ПЕТО КОЛО КУПА ФСС НА ТЕРИТОРИЈИ ФСГ НОВИ САД

СРЕДА, 21. СЕПТЕМБАР 2016. ГОДИНЕ, ПОЧЕТАК У 16:00 ЧАСОВА

Беочин:

ЦЕМЕНТ

-

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

 

 

 

Чуруг:

ХАДУК

-

СЛОГА

 

 

 

Степановићево:

ОМЛАДИНАЦ

-

ИНДЕКС

 

 

 

Шајкаш:

БОРАЦ (Ш)

-

БОРАЦ (НС)

 

 

 

ПОЛУФИНАЛЕ КУПА ФСС НА ТЕРИТОРИЈИ ФСГ НОВИ САД

СРЕДА, 28. СЕПТЕМБАР 2016. ГОДИНЕ, ПОЧЕТАК У 16:00 ЧАСОВА

 

БОРАЦ / БОРАЦ

-

ОМЛАДИНАЦ / ИНДЕКС

 

ХАЈДУК / СЛОГА

-

ЦЕМЕНТ/ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

Места одигравања утакмица полуфинала Купа ФСС на територији ФСГ Нови Сад биће позната након одиграних утакмица петог кола.

Финална утакмица Купа ФСС на територији Фудбалског савеза Града Новог Сада биће одиграна на пролеће.

Судије - пленарни састанак - важно!

 

Обавештавамо све судије са листа Новосадске лиге и Градске лиге да ће пленарни састанак судија бити одржан у уторак, 20. септембра 2016. године, са почетком у 18:00 часова, у великој сали Техничке школе "Милева Марић Ајнштајн" у Новом Саду (Гагаринова 1).

Куп - 4. коло - резултати

ЧЕТВРТО КОЛО КУПА ФСС НА ТЕРИТОРИЈИ ФСГ НОВИ САД

СРЕДА, 14. СЕПТЕМБАР 2016. ГОДИНЕ, ПОЧЕТАК У 16:30 ЧАСОВА

Чуруг:

ХАДУК

-

ТАТРА

2

:

1

Нови Сад:

ИНДЕКС

-

МЛАДОСТ (БЈ)

0

:

0 (5 : 4)

Нови Сад:

СЛАВИЈА

-

ЦЕМЕНТ

1

:

3

Темерин:

СЛОГА

-

ВЕТЕРНИК

3

:

1

Нови Сад:

БОРАЦ

-

КАБЕЛ

1

:

1 (5 : 4)

Жабаљ:

ЖСК

-

БОРАЦ (Ш)

1

:

5

Нови Сад:

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

-

ФУТОГ

1

:

0

Футог:

СОФЕКС

-

ОМЛАДИНАЦ

1

:

2

Жреб за пето и шесто коло (четвртфинале и полуфинале) Купа ФСС на територији ФСГ Нови Сад биће одржан у петак, 16. септембра 2016. године у просторијама Фудбалског савеза Града Новог Сада (Париске комуне 38), са почетком у 9:00 часова.

Утакмице петог кола (четвртфинале) Купа ФСС на територији ФСГ Нови Сад играју се у среду, 21. септембра 2016. године, са почетком у 16:00 часова.

Утакмице шестог кола (полуфинале) Купа ФСС на територији ФСГ Нови Сад играју се у среду, 28. септембра 2016. године, са почетком у 16:00 часова.

Финална утакмица Купа ФСС на територији ФСГ Нови Сад биће одиграна на пролеће.

Делегати - поновни семинар

 

Обавештавамо делегате, спортску јавност и средства јавног информисања да ће поновни семинар делегата Новосадске лиге и Градске лиге Нови Сад за јесењи део првенства такмичарске 2016/2017. године бити одржан у четвртак, 15. септембра 2016. године, у Техничкој школи „Милева Марић Ајнштајн“ у Новом Саду.

Програм поновног семинара доступан је на следећем линку:

Програм поновног семинара делегата (преузми).

Судије - поновљени семинар

 

Обавештавамо фудбалске судије, спортску јавност и средства јавног информисања да ће поновљени семинар судија Новосадске лиге и Градске лиге Нови Сад за јесењи део првенства такмичарске 2016/2017. године бити одржан у четвртак, 15. септембра 2016. године, на стадиону „Карађорђе“ у Новом Саду и у Техничкој школи „Милева Марић Ајнштајн“ у Новом Саду.

План и програм поновљеног семинара, списак судија, упутство за лекарски преглед и обрасце за уношење личних података, спортске и медицинске анамнезе можете преузети на следећим линковима:

План и програм поновљеног семинара и списак судија (преузми),

Упутство за спортско-медицински преглед (преузми),

Лични подаци, спортска и медицинска анамнеза „М“ (преузми),

Лични подаци, спортска и медицинска анамнеза „Ж“ (преузми).

Судије и делегати - поновни семинар

 

Обавештавамо све судије и делегате са листа Новосадске лиге и Градске лиге да ће поновни семинари судија и делегата бити одржани у четвртак, 15. септембра 2016. године. Место и време одржавања поновних семинара биће накнадно објављени.

Судије - пленарни састанак - важно!

 

Обавештавамо све судије са листа Новосадске лиге и Градске лиге да ће пленарни састанак судија бити одржан у уторак, 06. септембра 2016. године, са почетком у 18:00 часова, у Техничкој школи "Милева Марић Ајнштајн" у Новом Саду (Гагаринова 1).

Млађе категорије - распореди првенства

ПАЖЊА: Обавештавамо клубове да су у петак, 02. септембра 2016. године, у 10:00 часова, објављене исправљене сатнице и распореди за јесењи део првенства у лигама млађих категорија. Такође, обавештавамо клубове да постоји могућност да у наредним данима дође до накнадних мањих измена у сатницама и распоредима за поједине лиге млађих категорија, које ћемо правовремено објавити на сајту са прецизно означеним датумом и временом када су измене извршене. У вези са тим, молимо представнике клубова и тренере да на нашем сајту, увек када су у могућности, проверавају да ли је било измена и преузимају најновије (важеће) сатнице и распореде.

Последњу, актуелну верзију сатница и распореда за све лиге млађих категорија, објављену у петак, 02. септембра 2016. године, у 10:00 часова, можете погледати и преузети на следећем линку:

Распореди лига млађих категорија (погледај).

Куп - 4. коло - парови

ЧЕТВРТО КОЛО КУПА ФСС НА ТЕРИТОРИЈИ ФСГ НОВИ САД

СРЕДА, 14. СЕПТЕМБАР 2016. ГОДИНЕ, ПОЧЕТАК У 16:30 ЧАСОВА

Чуруг:

ХАДУК

-

ТАТРА

 

 

 

Нови Сад:

ИНДЕКС

-

МЛАДОСТ (БЈ)

 

 

 

Нови Сад:

СЛАВИЈА

-

ЦЕМЕНТ

 

 

 

Темерин:

СЛОГА

-

ВЕТЕРНИК

 

 

 

Нови Сад:

БОРАЦ

-

КАБЕЛ

 

 

 

Жабаљ:

ЖСК

-

БОРАЦ (Ш)

 

 

 

Нови Сад:

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

-

ФУТОГ

 

 

 

Футог:

СОФЕКС

-

ОМЛАДИНАЦ

 

 

 

Жреб за пето коло Купа ФСС на територији ФСГ Нови Сад биће одржан у петак, 16. септембра 2016. године у просторијама Фудбалског савеза Града Новог Сада (Париске комуне 38), са почетком у 9:00 часова.

Млађе категорије - упутство за одлагање

УПУТСТВО ЗА ОДЛАГАЊЕ УТАКМИЦА МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА

ВАЖНО: Представници клубова су дужни да свако одлагање и померање термина одигравања утакмице (уз обавезан претходни договор са представником противничког клуба!) пријаве најкасније до среде до 15:00 часова и то искључиво смс поруком комесару за такмичење млађих категорија Владимиру Спасојевићу на број телефона 064/64-46-837. Текст поруке мора да садржи следеће податке: (1) назив лиге у оквиру које се игра утакмица, (2) одређење утакмице (прво назив клуба домаћина, потом назив гостујућег клуба), (3) време почетка и место одигравања. Одлагање и померање термина које буде пријављено након предвиђеног рока (среда до 15:00 часова) неће бити уважено.

ВАЖНО: Крајњи рок за одигравање одложених утакмица је 14 (четрнаест) дана од првобитно утврђеног термина.  Утакмице које не буду одигране у овом року биће регистроване без голова и без бодова.

Куп - 3. коло - резултати

ТРЕЋЕ КОЛО КУПА ФСС НА ТЕРИТОРИЈИ ФСГ НОВИ САД

СРЕДА, 31. АВГУСТ 2016. ГОДИНЕ, ПОЧЕТАК У 16:30 ЧАСОВА

Степановићево:

ОМЛАДИНАЦ

-

ФРУШКОГОРАЦ

4

:

0

Кисач:

ТАТРА

-

БАЧКА 1923

1

:

0

Шајкаш:

БОРАЦ

-

ЈЕДИНСТВО (Р)

2

:

1

Футог:

ФУТОГ

-

СУСЕК

3

:

1

Жреб за четврто коло Купа ФСС на територији ФСГ Нови Сад биће одржан у петак, 2. септембра 2016. године у просторијама Фудбалског савеза Града Новог Сада (Париске комуне 38), са почетком у 9:00 часова. Утакмице четвртог кола Купа на програму су у среду, 14. септембра 2016. године.

Од четвртог кола у Куп се укључују и клубови са територије Фудбалског савеза Града Новог Сада и Општинског фудбалског савеза Тител – Жабаљ који се такмиче у Војвођанској лиги група Југ и Српској лиги група Војводина.

Куп - 3. коло - парови

ТРЕЋЕ КОЛО КУПА ФСС НА ТЕРИТОРИЈИ ФСГ НОВИ САД

СРЕДА, 31. АВГУСТ 2016. ГОДИНЕ, ПОЧЕТАК У 16:30 ЧАСОВА

Степановићево:

ОМЛАДИНАЦ

-

ФРУШКОГОРАЦ

 

 

 

Кисач:

ТАТРА

-

БАЧКА 1923

 

 

 

Шајкаш:

БОРАЦ

-

ЈЕДИНСТВО (Р)

 

 

 

Футог:

ФУТОГ

-

СУСЕК

 

 

 

Жреб за четврто коло Купа ФСС на територији ФСГ Нови Сад биће одржан у петак, 2. септембра 2016. године у просторијама Фудбалског савеза Града Новог Сада (Париске комуне 38), са почетком у 9:00 часова. Утакмице четвртог кола Купа на програму су у среду, 14. септембра 2016. године.

Од четвртог кола у Куп се укључују и клубови са територије Фудбалског савеза Града Новог Сада и Општинског фудбалског савеза Тител – Жабаљ који се такмиче у Војвођанској лиги група Југ и Српској лиги група Војводина.

Тренери - важно обавештење!

 

Сви тренери који раде у својству главног или помоћног тренера у клубовима који се такмиче у Новосадској лиги и Градској лиги обавезни су да најкасније до 1. септембра 2016. године доставе своје тренерске легитимације стручној служби Фудбалског савеза Града Новог Сада (Париске комуне 38, Нови Сад) ради овере дозволе за стручно-педагошки рад.

Тренери који не испуне ову обавезу неће моћи да обављају дужност на званичним утакмицама почев од суботе, 3. септембра 2016. године.

Куп - 2. коло - резултати

ДРУГО КОЛО КУПА ФСС НА ТЕРИТОРИЈИ ФСГ НОВИ САД

СРЕДА, 24. АВГУСТ 2016. ГОДИНЕ, ПОЧЕТАК У 17:30 ЧАСОВА

Ђурђево:

БАЧКА 1923

-

ЧЕНЕЈ

5

:

1

Темерин:

ТСК

-

ОМЛАДИНАЦ

1

:

4

Футог:

ОФК ФУТОГ

-

ПРОЛЕТЕР

1

:

0

Сусек:

СУСЕК

-

ЈЕДИНСТВО (Г)

1

:

0

Каћ:

ЈУГОВИЋ

-

ТАТРА

1

:

2

Руменка:

ЈЕДИНСТВО (Р)

-

ШАЈКАШ 1908

3

:

2

Шајкаш:

БОРАЦ (Ш)

-

ОФК СИРИГ

5

:

3

Ср. Каменица:

ФРУШКОГОРАЦ

-

ВИНОГРАДАР

3

:

1

Жреб за треће коло Купа ФСС на територији ФСГ Нови Сад биће одржан у петак, 26. августа 2016. године у просторијама Фудбалског савеза Града Новог Сада (Париске комуне 38), са почетком у 9:00 часова. Утакмице трећег кола Купа на програму су у среду, 31. августа 2016. године.

Градска лига - распоред првенства

 

Обавештавамо клубове, средства информисања и спортску јавност да јесењи део првенства у Градској лиги почиње у суботу, 27. августа 2016. године.

Распоред јесењег дела првенства Градске лиге доступан је на следећем линку:

Распоред јесењег дела првенства Градске лиге (погледај).

Судије - обавезан састанак!

 

Обавештавамо све судије са листа Новосадске лиге и Градске лиге да ће обавезан састанак судија у вези са почетком такмичења у лигама млађих категорија Фудбалског савеза Града Новог Сада бити одржан у петак, 26. августа 2016. године, са почетком у 15:00 часова, у великој сали Техничке школе "Милева Марић Ајнштајн" у Новом Саду (Гагаринова 1).

Присуство овом састанку је обавезно са све судије из Фудбалског савеза Града Новог Сада и из Општинског фудбалског савеза Тител - Жабаљ. За додатне информације и за пријављивање спречености, судије треба да позову секретара Комисије за унапређење суђења Струковне организације судија Фудбалског савеза Града Новог Сада Војислава Кесића на број телефона 064/274-99-44.

Делегати - резултати тестирања

 

Резултати тестирања делегата Новосадске лиге, обављеном на семинару одржаном у понедељак, 15. августа 2016. године, доступни су на следећем линку:

Резултати тестирања делегата Новосадске лиге (погледај).

Новосадска лига - боје клубова

 

Информација о основним и резервним бојама клубова који се у сезони 2016/2017 такмиче у Новосадској лиги доступна је на следећем линку:

Боје клубова учесника Новосадске лиге (погледај).

Куп - 2. коло - парови

ДРУГО КОЛО КУПА ФСС НА ТЕРИТОРИЈИ ФСГ НОВИ САД

СРЕДА, 24. АВГУСТ 2016. ГОДИНЕ, ПОЧЕТАК У 17:30 ЧАСОВА

Ђурђево:

БАЧКА 1923

-

ЧЕНЕЈ

 

 

 

Темерин:

ТСК

-

ОМЛАДИНАЦ

 

 

 

Футог:

ОФК ФУТОГ

-

ПРОЛЕТЕР

 

 

 

Сусек / Лок:

СУСЕК / СЛОГА

-

ЈЕДИНСТВО (Г)

 

 

 

Каћ:

ЈУГОВИЋ

-

ТАТРА

 

 

 

Руменка:

ЈЕДИНСТВО (Р)

-

ШАЈКАШ 1908

 

 

 

Шајкаш:

БОРАЦ (Ш)

-

ОФК СИРИГ

 

 

 

Ср. Каменица:

ФРУШКОГОРАЦ

-

ВИНОГРАДАР

 

 

 

Жреб за треће коло Купа ФСС на територији ФСГ Нови Сад биће одржан у петак, 26. августа 2016. године у просторијама Фудбалског савеза Града Новог Сада (Париске комуне 38), са почетком у 9:00 часова. Утакмице трећег кола Купа на програму су у среду, 31. августа 2016. године.

Судијска и делегатска такса за друго Купа износе 2.000 динара + путни трошкови.

Куп - 1. коло - резултати

Информација о резултатита првог кола Купа Фудбалског савеза Србије на територији Фудбалског савеза Града Новог Сада доступна је на следећем линку:

Куп - прво коло - резултати (погледај).

Судије - обавештење о набавци опреме

 

Обавештење о обавезној набавци судијске опреме доступно је на следећем линку:

Обавештење о обавезној набавци судијске опреме (погледај).

Акредитације за клубове Новосадске лиге

Обавештавамо клубове који се такмиче у Новосадској лиги да ће акредитације за службена лица клубова уручити представнику клуба на лицу места делегат утакмице непосредно пред почетак утакмице првог кола Новосадске лиге.

Пропозиције Новосадске лиге

Обзиром да наредног викенда почиње првенство Новосадске лиге, а у циљу што боље припреме за почетак и одвијање такмичења, у наставку објављујемо извод из Пропозиција Новосадске лиге у делу који се односи на организацију утакмице и обавезе клуба домаћина (чланови 24. и 25. Пропозиција), као и линк за преузимање комплетног текста Пропозиција такмичења за првенство Новосадске лиге у такмичарској 2016/2017. години.

ИЗВОД ИЗ ПРОПОЗИЦИЈА НОВОСАДСКЕ ЛИГЕ У ВЕЗИ СА

ОРГАНИЗАЦИЈОМ УТАКМИЦЕ И ОБАВЕЗЕ КЛУБА ДОМАЋИНА

(ЧЛАН 24. И ЧЛАН 25)

*

Клуб домаћин утакмице Новосадске лиге одговоран је за организацију утакмице.

*

Клуб домаћин мора поседовати доказ о пријави утакмице МУП-у или обавештење којим се МУП обавештава да се наведеног дана игра утакмица наведеног клуба.

*

Без пријаве МУП-у или обавештења овереног од стране МУП-а утакмица се не може играти.

*

Клуб домаћин, као организатор утакмице, мора створити услове за ред и безбедност унутар и око стадиона пре, за време и после утакмице, као и да у току утакмице обезбеди:

- присуство клупског комесара за безбедност или његовог заменика (оба са лиценцом),

- редарску службу од 10 видно обележених редара ван ограђеног дела терена,

- лекара или лице медицинске струке са најмање звањем медицинског техничара (сходно Упутству о лиценцирању),

- посебно означена кола паркирана на пригодном месту уз игралиште за превоз повређених играча,

- довољан број скупљача лопти,

- најмање две фудбалске лопте одговарајућег квалитета,

- забрану продаје и дистрибуцију алкохолних пића на и око стадиона до удаљености 300 метара, а освежавајућа безалкохолна пића се могу служити искључиво у пластичним, односно картонским чашама,

- присуство искључиво лиценцираних особа у ограђеном делу терена,

- безбедан боравак гостујућег клуба и службених лица пре, за време и после утакмице, све до одласка из места одигравања утакмице.

*

Ако клуб домаћин није обезбедио присуство здравственог лица до почетка утакмице, утакмица неће бити одиграна.

*

Клуб домаћин је обавезан да делегату утакмице стави на располагање:

- образац записника о одигравању утакмице са додатком за изјаве службених лица о искљученим/одстрањеним играчима/лицима (у четири примерка),

- образац изјаве искључених/одстрањених играча/лица (у четири примерка),

- рачунар или писаћу машину за попуну записника,

- записничара, односно лице за попуну записника,

- сву другу помоћ при састављању записника и евентуалном саслушању играча и одређених лица.

*

Записник се саставља у посебној просторији у којој могу бити присутни само представници клубова, делегат, записничар, судије утакмице и лица које се саслушавају (док траје саслушање).

Комплетне Пропозиције такмичења за првенство Новосадске лиге у такмичарској 2016/2017. години можете преузети на следећем линку:

Пропозиције Новосадске лиге за сезону 2016/2017 (преузми).

Важно - измене Дисциплинског правилника!

 

Обавештавамо клубове који се такмиче у Новосадској лиги и Градској лиги Нови Сад и остале клубове који су чланови Фудбалског савеза Града Новог Сада, да је Извршни одбор Фудбалског савеза Србије, на седници одржаној 12. јула 2016. године, донео Правилник о изменама и допунама Дисциплинског правилника Фудбалског савеза Србије, у делу који се, пре свега, односи на аутоматску казну забране играња једне утакмице због акумулације опомена (жутих картона).

Ове измене биће примењиване у свим лигама и такмичењима већ у наступајућој сезони 2016/2017, па упућујемо све клубове и спортске раднике да се са новим правилима упознају на следећем линку:

Измене и допуне Дисциплинског правилника ФСС (погледај).

Делегати - семинар

 

Обавештавамо делегате, спортску јавност и средства јавног информисања да ће семинари делегата Новосадске лиге и Градске лиге Нови Сад за јесењи део првенства такмичарске 2016/2017. године бити одржани у понедељак, 15. августа 2016. године, у Техничкој школи „Милева Марић Ајнштајн“ у Новом Саду.

Програми семинара и спискови делегата објављени су на следећим линковима:

Програм семинара делегата Новосадске лиге (преузми),

Списак делегата Новосадске лиге (преузми),

Програм семинара делегата Градске лиге (преузми),

Списак делегата Градске лиге (преузми).

Куп - 1. коло - парови

Информација о паровима и сатници првог кола Купа Фудбалског савеза Србије на територији Фудбалског савеза Града Новог Сада доступна је на следећем линку:

Куп - прво коло - парови (погледај).

Конференција клубова Градске лиге

 

Обавештавамо клубове, спортску јавност и средства јавног информисања да ће Конференција клубова Градске лиге Нови Сад бити одржана у среду, 10. августа 2016. године, са почетком у 13:00 часова, у просторијама Фудбалског савеза Града Новог Сада (Париске комуне 38, Нови Сад). За овај састанак предвиђен је следећи дневни ред:

1.

Информација о почетку првенства у Градској лиги Нови Сад у такмичарској 2016/2017. години;

2.

Жреб за првенство Градске лиге Нови Сад у такмичарској 2016/2017. години;

3.

Избор председника Конференције клубова Градске лиге Нови Сад;

4.

Разно.

Представници клубова су дужни да са собом понесу и пре почетка састанка предају попуњен упитник који могу да преузму са линка објављеног на крају овог текста. Председници клубова који су спречени да присуствују састанку, обавезни су да пре датума одржавања Конференције стручној служби ФСГ Нови Сад лично доставе или поштом пошаљу попуњен упитник. На основу ових упитника биће сачињен и на сајту ФСГ Нови Сад објављен Адресар клубова Градске лиге Нови Сад.

Почетак првенства у Градској лиги Нови Сад заказан је за суботу и недељу, 20. и 21. август 2016. године.

Упитник за клубове и осталу документацију везану за конференцију клубова Градске лиге Нови Сад можете преузети на следећем линку:

Упитник за клубове и остала документација (преузми).

Судије - семинар

 

Обавештавамо фудбалске судије, спортску јавност и средства јавног информисања да ће семинар судија Новосадске лиге и Градске лиге Нови Сад за јесењи део првенства такмичарске 2016/2017. године бити одржан у четвртак, 11. августа 2016. године, на стадиону „Карађорђе“ у Новом Саду и у Техничкој школи „Милева Марић Ајнштајн“ у Новом Саду.

План и програм семинара, списак судија, упутство за лекарски преглед и обрасце за уношење личних података, спортске и медицинске анамнезе можете преузети на следећим линковима:

План и програм семинара и списак судија (преузми),

Упутство за спортско-медицински преглед (преузми),

Лични подаци, спортска и медицинска анамнеза „М“ (преузми),

Лични подаци, спортска и медицинска анамнеза „Ж“ (преузми).

Млађе категорије - важно!

 

Обавештавамо клубове, спортску јавност и средства јавног информисања да ће првенства у лигама млађих категорија под патронатом Фудбалског савеза Града Новог Сада за такмичарску 2016/2017. годину почети у суботу, 03. септембра 2016. године.

Заинтересовани клубови писмене пријаве могу предати стручној служби ФС Града Новог Сада у седишту Савеза (Париске комуне 38, Нови Сад) или послати мејлом на адресу sasafcv@gmail.com. Пријаве се примају у периоду од 1. августа до 15. августа 2016. године, а после 15. августа 2016. године пријаве неће бити примане без обзира на разлог кашњења.

Састанак представника пријављених екипа биће одржан у понедељак, 22. августа 2016. године, са почетком у 13:00 часова у великој сали на трећем спрату зграде спортских савеза у Масариковој 25 у Новом Саду, а присуство представника пријављених клубова је обавезно.

Котизација по екипи (селекцији) износи 5.000 динара и мора бити уплаћена најкасније до понедељка, 22. августа 2016. године. За екипе које су предале пријаву, а нису извршиле уплату котизације до наведеног датума, сматраће се да су одустале од такмичења.

Образац пријаве за првенства млађих категорија и детаљно обавештење клубовима у вези за лигама млађих категорија у надлежности ФС Града Новог Сада у сезони 2016/2017 можете погледати и преузети на следећем линку:

Пријава за првенство и обавештење за млађе категорије (погледај).

Пријава за првенство и обавештење за млађе категорије (преузми).

Информација за клубове Градске лиге

 

Обавештавамо клубове, спортску јавност и средства јавног информисања да ће првенство Градске лиге Нови Сад за такмичарску 2016/2017. годину почети у суботу и недељу, 20. и 21. августа 2016. године.

Информација о датуму и месту одржавања Конференције клубова Градске лиге Нови Сад биће накнадно објављена на сајту Фудбалског савеза Града Новог Сада.

Конференција клубова Новосадске лиге

 

Обавештавамо клубове, спортску јавност и средства јавног информисања да ће Конференција клубова Новосадске лиге бити одржана у петак, 29. јула 2016. године, са почетком у 18:00 часова, на игралишту ОФК „Футог“ у Футогу. За овај састанак предвиђен је следећи дневни ред:

1.

Информација о почетку првенства у Новосадској лиги у такмичарској 2016/2017. години;

2.

Жреб за првенство Новосадске лиге у такмичарској 2016/2017. години;

3.

Избор председника Конференције клубова Новосадске лиге;

4.

Разно.

Представници клубова су дужни да са собом понесу и пре почетка састанка предају попуњен упитник који могу да преузму са линка објављеног на крају овог текста. Председници клубова који су спречени да присуствују састанку, обавезни су да пре датума одржавања Конференције стручној служби ФСГ Нови Сад лично доставе или поштом пошаљу попуњен упитник. На основу ових упитника биће сачињен и на сајту ФСГ Нови Сад објављен Адресар клубова Новосадске лиге.

Састав Новосадске лиге у такмичарској 2016/2017. години је следећи: ОФК „Југовић“ (Каћ), ФК "Омладинац" (Степановићево), ФК "ТСК" (Темерин), ОФК "Футог" (Футог), ОФК "Сириг" (Сириг), ФК "Петроварадин" (Петроварадин), ФК "Младост" (Нови Сад), ФК "Пролетер" (Баноштор), ФК "Виноградар" (Лединци), ФК "Шајкаш 1908" (Ковиљ), ФК „Борац“ (Шајкаш), ФК „Тител“ (Тител), ФК „Јединство“ (Госпођинци), ФК „Милетић“ (Мошорин), ФК „Татра“ (Кисач), ФК „Бачка 1923“ (Ђурђево).

Почетак првенства у Новосадској лиги заказан је за суботу и недељу, 20. и 21. август 2016. године.

Упитник за клубове и осталу документацију везану за конференцију клубова Новосадске лиге можете преузети на следећем линку:

Упитник за клубове и остала документација (преузми).

Жреб за прво коло Купа

 

Обавештавамо клубове, спортску јавност и средства јавног информисања да ће жреб за прво коло Купа Фудбалског савеза Србије на територији Фудбалског савеза Града Новог Сада бити одржан у петак, 29. јула 2016. године, са почетком у 19:00 часова, на игралишту ОФК „Футог“ у Футогу.

Прво коло Купа биће одиграно у среду, 17. августа 2015. године, а жребани ће бити клубови који се такмиче у Новосадској лиги и Градској лиги Нови Сад.

Нацрт одлуке о измени и допуни Статута

Извршни одбор Фудбалског савеза Града Новог Сада на седници одржаној 11. јула 2016. године усвојио је Нацрт одлуке о измени и допуни Статута Фудбалског савеза Града Новог Сада, који је објављивањем на званичном сајту Фудбалског савеза Града Новог Сада упућен на јавну расправу.

Нацрт одлуке о измени и допуни Статута Фудбалског савеза Града Новог Сада доступан је на следећем линку:

Нацрт одлуке о измени и допуни Статута Фудбалског савеза Града Новог Сада (погледај).

Важно обавештење за све клубове

Фудбалски савез Града Новог Сада обавештава клубове да је Народна Скупштина Републике Србије дана 26. јануара 2016. године усвојила нови Закон о јавном окупљању, који предвиђа одређене промене у односу на досадашњу обавезу организатора да пријави спортску приредбу као јавни скуп.

Наиме, у члану 13. став 1. Закона о јавном окупљању прописано је да организатор није обавезан да пријави окупљања у затвореном простору. Имајући у виду да је чланом 4. став 2. истог Закона дефинисано да стадион представља затворени простор („затворени простор јесте простор, објекат или просторија ограђена или означена, у којој се врши окупљање и у коју се може ући или из ње изаћи само на за то одређеном месту“), организатори фудбалских утакмица нису више у обавези да врше пријаву утакмице.

Уместо пријаве утакмице, у складу са чланом 13. став 4. Закона о јавном окупљању, организатор фудбалске утакмице је дужан да обавести територијално надлежни орган Министарства унутрашњих послова, а обавештење о одржавању требало би да садржи податке о учесницима фудбалске утакмице, о месту и времену одржавања фудбалске утакмице, мерама које организатор предузима и друге податке од интереса за безбедно и несметано одржавање фудбалске утакмице.

Када је реч о такмичењима у надлежности Фудбалског савеза Града Новог Сада, клубови су дужни да пре почетка утакмице делегату предају пријаву утакмице или обавештење о одигравању утакмицечији пријем је печатом, потписом или на други начин потврђен од стране територијално надлежног органа Министарства унутрашњих послова. При томе, клубови који се одлуче за пријављивање јавног скупа, морају да воде рачуна да се пријава мора извршити пет дана пре одржавања јавног скупа.

У вези са тим, у прилогу објављујемо следеће документе:

Обавештење о промени Закона о јавним окупљањима (погледај),

Обавештење о одржавању фудбалске утакмице - пример (погледај).

Незванични резултати

Локација

Претрага

Линкови

Донатори